De Bossche onderneming AgroExact heeft een investering ontvangen vanuit het Brabant StartupFonds (BSF). De Bossche Investerings Maatschappij (NV BIM) heeft AgroExact bijgestaan in het financieringstraject bij BSF.

AgroExact helpt boeren om nog efficiënter te werken. Het bedrijf ontwikkelde een oplossing waarmee boeren altijd op de hoogte zijn van de exacte bodem- en weersomstandigheden op hun akkers. Hierdoor kunnen zij zo optimaal mogelijke groeiomstandigheden creëren en het meeste uit hun grond halen.

AgroExact biedt een geavanceerde applicatie waar relevante inzichten en adviezen op een toegankelijke manier getoond worden aan de gebruiker. Deze adviezen worden gebaseerd op lokale data uit zelf ontwikkelde weerstations en bodem- en gewassensoren, die naast of in de akker geplaatst worden. Het stelt de boer in staat om zo effectief mogelijk te beregenen en gewasbescherming toe te passen. De applicatie maakt het daarnaast mogelijk om een lokale weersverwachting te zien, alerts te krijgen in het geval van extreme weersomstandigheden en meetinformatie met elkaar te delen.

Met de investering van BSF heeft AgroExact een pilot kunnen opzetten met een kleine 20 boerenbedrijven in Noord-Brabant. De voorlopige resultaten uit de uitgevoerde pilot tonen aan dat boeren door de oplossing efficiënter omgaan met water en gewasbeschermingsmiddelen. Dit levert hen een kostenbesparing op, maar betekent ook een nieuwe stap in duurzaamheid.

Oud-klasgenoten Sven Boogaard, Thomas Brocken en Niek van Andel zijn de oprichters van AgroExact. Sinds april dit jaar zijn zij gevestigd in de Jamfabriek (de food-community van de BIM), nadat ze in contact zijn gekomen met Robert Koelman: business developer van de BIM. Koelman: ‘’Sinds een jaar werken we met deze jonge ondernemers samen, het is mooi om te zien welke stappen ze maken. Nu de pilot succesvol is afgerond moeten ze gaan schalen naar de volgende levensfase. Wij gaan ze begeleiden bij de uitdagingen die deze fase weer met zich mee brengt.’’

Sven Boogaard van AgroExact is blij met de begeleiding vanuit de BIM: “Met de hulp van Robert hebben we onze propositie kunnen aanscherpen en valideren. Nu BSF financiering heeft toegekend, kunnen we verder werken aan het doel: het beste voor de boer. Ons hierbij aansluitende businessmodel kunnen we verder uitwerken en valideren, zodat we dit volgend jaar kunnen introduceren.”

                                                                                                    Fotograaf: John van Hamond

Klik voor meer nieuwsberichten