BIM bouwt aan duurzame toekomst

 

 

De Bossche Investerings Maatschappij (BIM) maakt ondernemen mogelijk door de economische bedrijvigheid en structuur in ’s-Hertogenbosch en regio te simuleren. Een gezonde economie is onlosmakelijk verbonden met duurzaam ondernemen.

De BIM geeft bestaand vastgoed een nieuwe bestemming. Bij deze grootschalige projecten hergebruiken we vrijkomende bouwmaterialen zo veel mogelijk. We streven hierbij naar energielabel A / een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG).

Vorige week is gestart met de verbouwing van onze food community Jamfabriek. Naar verwachting is deze in het tweede kwartaal van 2021 gereed. Verstappen van Amelsvoort (VvA) levert een bijdrage aan de duurzame herontwikkeling. Door het plaatsen van nieuwe energiezuinige installaties zal er geen gasaansluiting meer aanwezig zijn. Vorige week heeft Maurice Horsten, directeur van de BIM de aannemingsovereenkomst getekend met Wil van Alebeek, directeur van VvA.

In aanloop naar het verbouwingstraject is er vorig jaar op het dak van Jamfabriek een groot aantal zonnepanelen geplaatst, om zo te voorzien in de duurzame exploitatie van de community: 1218 panelen om precies te zijn. Maurice Horsten, directeur van BIM: ‘’Daarnaast worden er op het parkeerterrein genoeg elektrische laadpalen gerealiseerd en stelt de BIM elektrische deelauto’s beschikbaar voor haar huurders.’’

Klik voor meer nieuwsberichten