Boeklancering Grasso – een ochtend vol historie

Het leek een heuse familiereünie bij Grasso in de ochtend van woensdag 2 februari. Familieleden van Grasso en Van Heijst kwamen samen voor de boeklancering van het boek: “familienaam werd merk.” In dit boek wordt het bijzondere verhaal van beide families verteld en hoe de naam Grasso tot op de dag van vandaag voortleeft.

Geschiedenis en toekomst
Robert de Kleijn, community manager van Grasso, heette iedereen welkom en gaf aan hoe bijzonder het was dat er zoveel familieleden aanwezig waren bij dit moment. Hij gaf een kijkje in de toekomst waarin Grasso een rol vervult als hotspot voor ICT en data ondernemers. Maurice Horsten, directeur van de BIM en initiatiefnemer van het laten schrijven van het boek, gaf aan hoe belangrijk het is om aandacht te geven aan de geschiedenis. Met deze reden is er ook een boek geschreven over De Gruyter Fabriek, een ander monumentaal pand in ‘s-Hertogenbosch met een bijzonder verhaal.

Over de stad voor de stad
Wethouder Jan Hoskam nam het woord en benadrukte het belang van het beschikbaar stellen van geschiedenis aan de stad. En hij overhandigde dan ook een aantal exemplaren aan Nan van Schendel, directrice van Huis73. Op deze manier is de informatie over de stad, beschikbaar voor iedereen in de stad. 

Afsluitend werd er gezamenlijk geproost op de geschiedenis, maar ook zeker op de veelbelovende toekomst van Grasso. Dit werd gevolgd door het ophalen van vele verhalen, bekijken van oude foto’s en uiteraard het in ontvangst nemen van een exemplaar van: ”Familienaam werd merk.”


In het nieuws
Omroep Brabant heeft een mooi stuk en een video gepubliceerd over Grasso. Samen met Peter Linnenbank liepen ze nog één keer door het hoofdgebouw. Peter werkte 51 jaar voor Grasso en ging vier jaar geleden met pensioen. Bekijk het stuk hier. Ook het Brabants Dagblad heeft een artikel geschreven over de geschiedenis en toekomst van Grasso. 

Boek bemachtigen?
Wil jij nou ook een exemplaar bemachtigen? Het boek is te koop bij boekenhandel Adr.Heinen in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch.  

 

Klik voor meer nieuwsberichten