Boeklancering Grasso – Over de stad, voor de stad

N.V. Bossche Investerings-Maatschappij (BIM) heeft in verband met de renovatie en transformatie van Grasso het initiatief genomen een boek over de families Grasso en Van Heijst te laten schrijven. Woensdag 2 februari a.s. vindt van 10:00-11:15 uur de boeklancering plaats bij Grasso aan Parallelweg 30 in ’s-Hertogenbosch. Wethouder Economische Zaken Jan Hoskam overhandigt het eerste exemplaar aan Nan van Schendel, directrice Huis73. De BIM stelt tevens meerdere exemplaren beschikbaar voor Huis73 zodat de geschiedenis niet alleen bewaard wordt maar ook beschikbaar is voor alle Bosschenaren.

Familienaam werd merk: Hoe de naam Grasso tot op de dag van vandaag voortleeft
Het boek is in samenwerking met onder andere auteur en historicus Frans van Gaal tot stand gekomen. Van Gaal is de geschiedenis ingedoken en heeft in samenwerking met Bertie Geerts, medewerker GEA Grasso, en Gert van Duren, actief voor kenniscentrum Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch (overleden op 25 juli 2021) het verhaal over de families Grasso en Van Heijst geschreven. Zowel familieleden van Grasso als van Van Heijst en ook de bestuursleden van Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch zijn aanwezig bij de boeklancering.

“Onze stad heeft een rijke geschiedenis. Dit boek maakt een mooie brug van het verleden naar het heden en de toekomstige bestemming van het monumentale kantoorpand; community data & ict. Grasso was vroeger een belangrijke werkgever voor de stad. Nu wordt Grasso het kloppende hart van Innovatie District Den Bosch.”, aldus Hoskam.

‘Over de stad, voor de stad’
Dit is het thema dat tijdens de boeklancering centraal staat. Maurice Horsten, directeur N.V. BIM: “Het pand krijgt een nieuw leven. Met Grasso is de stad klaar voor de toekomst van data en ict. Het rijke verleden is hierbij zeker belangrijk en daarom hebben we besloten dit te vertellen in het boek.”

De BIM stelt een aantal boeken beschikbaar aan Huis73 zodat de geschiedenis van Grasso toegankelijk wordt gemaakt voor alle Bosschenaren. Van Schendel: “Het is een prachtig boek en een heel mooi gebaar van de BIM om de geschiedenis achter dit monumentale pand in onze stad op deze manier beschikbaar te stellen aan al haar inwoners”.

Exclusieve verkoop met kans op een Blue Ticket
Aansluitend aan de boeklancering kunnen inwoners van 11:15-13:00 uur een eerste, gesigneerde exemplaar bemachtigen. In 5 boeken is een Blue Ticket verstopt. De gelukkige eigenaren hebben hiermee een toegangsbewijs voor een exclusieve rondleiding door Grasso in handen.

Voor wie het boek graag zelf in de kast wil hebben om het te lezen en het unieke beeldmateriaal te bekijken: vanaf vrijdag 4 februari is het boek exclusief te koop bij de Bossche boekhandel Adr. Heinen (verkoopprijs € 21,95).

 

Klik voor meer nieuwsberichten