Geslaagd event Den Bosch Data Week in Grasso

Een oude industriële hal, gelegen naast de monumentale Grasso fabriek, omgetoverd tot een prachtige event-locatie. Een hal die normaal leeg staat, maar gisteren vol stond met 300 bezoekers, corporates, investeerders, ondernemers. Allemaal geinteresseerden in wat data voor je kan betekenen.

Het kan niemand zijn ontgaan, het is Den Bosch Data Week. Een week lang staat ’s-Hertogenbosch in het teken van data met iedere dag een ander thema. Gisteren, dinsdag 30 oktober, was de dag voor ondernemers. Onder grote belangstelling maakten bezoekers in Grasso, space for digital minds, kennis met de mogelijkheden van data voor hun bedrijf. Met ruim 300 bezoekers en een mooi programma kijken we terug op een geslaagde dag.

Er werd gestart met het programma van het platform Driven by Data, waarvan de BIM een van de initiatiefnemers is. Maurice Horsten, directeur van de BIM, opende de dag. Maurice Horsten: ‘’met deze events hebben we de unieke kans om aandacht te vestigen op de mogelijkheden die data biedt voor ondernemingen. Grasso is dé plek waar vanuit we onderwijs, overheid en ondernemers uit de regio gaan verbinden en versterken op het gebied van ICT, een event als dit, op deze monumentale locatie sluit hier perfect bij aan.’’

Maurits Kaptein, professor Data Science & Health, presenteerde hierna zijn boek ‘Hallo wereld, hallo computer.’ De masterclass ‘’Making money with data’’ maakte de aanwezigen wegwijs in de mogelijkheden om daadwerkelijk geld te verdienen met slim gebruik van data. Het MKB Datalab, opgericht door het platform Driven by Data, gaf aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden aan wat data kan betekenen voor een bedrijf.


Na afloop van de netwerklunch verwelkomde Rogier Engelberts van Imagro de bezoekers op het Datafood StartupFestival, georganiseerd door de BIM, Ondernemerslift+ en de JADS. Het event gaf startups in data en/of food de mogelijkheid om in gesprek te gaan met verschillende corporates en investeerders tijdens één op één gesprekken. Daarnaast waren er sprekers als Tom de Bruyne, mede-oprichter van SUE Amsterdam en Sicco Pier van Gosliga, directeur Data Science bij Connecterra. De dag eindigde met de uitreiking van de 2018 Responsible Data Entrepreneurship Award door wethouder Jan Hoskam aan winnaar Brightmaven, als voorbeeld van een organisatie die toonaangevend is in verantwoord gegevensgebruik.

De eerst editie van de Den Bosch Data Week krijgt een vervolg. Reserveer 28 oktober t/m 2 november 2019 alvast in je agenda! 

 

 
Klik voor meer nieuwsberichten