• De BIM onderneemt
    voor ondernemers

Het karakter van De Jamfabriek

27 maart 2018

De Jamfabriek – geen fabriek waar jam gefabriceerd wordt, maar een plek waar veelbelovende startups de kans krijgen om te groeien.

In De Jamfabriek krijgt kansrijk ondernemerstalent met een specialisatie op het gebied van AgriFood, Health en ICT twaalf maanden lang gratis begeleiding en ondersteuning bij de start van hun onderneming. De Jamfabriek is een initiatief van de BIM in samenwerking met verschillende partners: gemeente ‘s-Hertogenbosch, OndernemersLift+, Rabobank ‘s-Hertogenbosch, EJP accountants & adviseurs, Snijders advocaten, Avans Hogeschool, HAS en Koning Willem I College.

Jam maken of jammen
De naam De Jamfabriek is niet zomaar gekozen tijdens een lekkere brunch op zondag. Er zit een ander bijzonder verhaal achter: De Jamfabriek die wij op dit moment kennen is eigenlijk ‘De Jamfabriek 2.0’. Voormalig was De Jamfabriek gevestigd in De Gruyter Fabriek, op de plek waar in het verleden ook daadwerkelijk jam werd geproduceerd.
De JamfabriekJam reclame

 

 

 

 

 

Toen De Jamfabriek, in huidige staat, in september 2015 werd geopend in ons pand de Rietvelden, hebben wij ervoor gekozen om deze naam te blijven hanteren. Want jam maken of jammen? Je hebt – als je jam wilt maken of als je wilt jammen – hoe dan ook allerlei ingrediënten nodig om tot dat (nieuwe) product te komen. Vandaar dat wij de naam De Jamfabriek juist heel goed vinden passen bij deze nieuwe generatie ondernemers!

Samenspel
Wij geloven dat door mensen met elkaar in contact te brengen de meest mooie dingen ontstaan. In De Jamfabriek zijn de startups, samen met de alumni en de scale-ups uit De Jamfabriek NXT een soort familie geworden. De klik onderling is hierbij zeer belangrijk. De ondernemers leren elkaar kennen en delen hun plannen, ideeën en dromen met elkaar. Op dit moment zit er een gevarieerde club aan startups in De Jamfabriek.

Jamfabriek,huidigDe huidige startups in een notendop: Capio Live Interpreters biedt een platform waarop gesprekspartners direct professionele tolkondersteuning naar keuze vinden. Yadu is de online brug naar ouderwets afspreken. Onze Stroomfabriek maakt zonne-energie interessant voor de gestapelde bouw. Geardropper maakt jouw kampeerbeleving toegankelijk en betaalbaar. voordekost zorgt voor een versterkte en geoptimaliseerde voedsel- en agriketen. Veiligebuurt maakt buurten veiliger door middel van de Veiligebuurt-app. InnoviCare ontwikkelt innovatieve en kosteneffectieve oplossingen voor de zorgmarkt. Mr.Bowmont heeft een online platform voor design zwembroeken. Sponty Events zorgt voor meer verbinding op zakelijke events door online en offline matchmaking. Boost Functional Food creëert de ultieme gezondheidsvoeding. En DesignWeek@School biedt scholen een compleet programma om het onderwijs in 21e eeuwse vaardigheden op een inspirerende en betekenisvolle manier op te nemen in het reguliere lesprogramma. Stuk voor stuk interessante startups die elkaar aanvullen.

Open voor innovatieve startups
Ben jij een startende, ambitieuze ondernemer, werkzaam in de sector Agri-Food-Health of ICT? Heb jij een innovatief idee, product of dienst? Zet dan je eerste stap bij De Jamfabriek. Neem een kijkje op www.dejamfabriek.com voor meer informatie.

Meer nieuwsberichten