ICT-community versterkt Rijksmonumentale Grasso als toekomstig bedrijfsverzamelgebouw voor ICT&Data

BINX Smartility gaat Rijksmonumentale Grasso verbouwen tot bedrijfsverzamelgebouw voor ICT/databedrijven. Samen met het ondertekenen van de ICT-community overeenkomst gaat de Bossche Investerings Maatschappij (BIM) aan de slag om ’s-Hertogenbosch op de kaart zetten als toonaangevende datastad van Nederland.  

Medio 2021 wordt Grasso opgeleverd als een bedrijfspand waarin verschillende ICT- en data gerelateerde bedrijven hun krachten bundelen. Voordat het zo ver is gaat BINX Smartility dit najaar aan de slag met het verbouwen van het bijzondere Rijksmonument. Deze partij uit Groenlo is geselecteerd door gemeente ’s-Hertogenbosch en is bekend van onder meer de verbouwing van de LocHal in Tilburg. Frank Haarlink, teamleider BINX Smartility: “Ondersteunend aan het huidige team mogen wij onze bijdrage leveren aan dit gave project. We brengen kennis in, bouwen en installeren. Bovenal zijn we echte samenwerkers, bouwen is een teamsport en met elkaar wordt ook dit project toonaangevend in de regio.’’Dit najaar wordt het plan verder technisch uitgewerkt om in totaal 450 arbeidsplaatsen te realiseren, de verhuur hiervan is inmiddels gestart.

Wethouder Jan Hoskam: “De realisatie van Grasso betekent een verdere versterking van ’s-Hertogenbosch als ICT-/datastad. Het is daarnaast een belangrijke stap in de ontwikkeling van dit deel van de Spoorzone tot innovatiedistrict voor ICT- en databedrijven.”

ICT-community
Daarnaast gaat de BIM de stadsbrede ICT-community ook verder ontwikkelen. De ICT-community is in 2012 gestart door o.a. gemeente ’s-Hertogenbosch. Het platform laat ICT-bedrijven, onderwijsinstellingen en andere instanties actief in ICT & Data samenkomen, samenwerken en kennis delen in ’s-Hertogenbosch en regio. De BIM, expert in het creëren van dynamische communities, gaat zich de komende tijd inzetten om het platform verder te laten groeien. Robert de Kleijn, huidige community manager van Grasso, gaat samen met verschillende partners hier mee aan de slag.

Foto: John van Hamond

Afgelopen dinsdag 1 september hebben Jan Hoskam, wethouder Economische Zaken, en Maurice Horsten, directeur van de Bossche Investerings Maatschappij (BIM), de overeenkomst voor de ICT-Community ondertekend.

Naast het ondertekenen van de overeenkomst werd deze middag een update gegeven van de ontwikkelingen rond de renovatie van het Rijksmonument Grasso.Aan de hand van een animatie kon men kijkje in de toekomst nemen. Nieuwsgierig? Je bekijkt hem hier

Interesse om je te vestigen bij Grasso of vragen? Neem contact op met Robert de Kleijn via rkleijn@nvbim.nl.

Klik voor meer nieuwsberichten