Maps Untold realiseert financiering voor marktintroductie

Maps Untold, dé widget die jou precies vertelt waar je moet zijn tijdens een stedentrip gebaseerd op jouw eigen voorkeuren. Klinkt handig toch? Het Data/ICT startersfonds en het Leisure Ontwikkel Fonds (LOF) hebben beide financiering beschikbaar gesteld om verdere groei van het bedrijf te realiseren.

Maps Untold heeft een mooie route afgelegd naar een financiering van zowel het Leisure Ontwikkel Fonds (LOF) als het Data/ICT startersfonds ’s-Hertogenbosch. Het eerste contact met Maps Untold werd gelegd tijdens een BBQ van Data Delta, Grasso en het JADS in het najaar van 2021. De Bossche Investeringsmaatschappij (NV BIM), Jeronimus Academie of Data Science (JADS) en Midpoint Brabant hebben eigenaren Gaby Gomes Branco, Dennis van Ravenstein en Jess Knoop begeleid naar de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM). Hier hebben ze het Investor Readiness Programma doorlopen. In de tussentijd hebben ze diverse pilotklanten enthousiast gekregen voor hun idee, waaronder gemeente ’s-Hertogenbosch.

Unieke bezoekervaring van een onbekende bestemming
Maps Untold heeft een widget ontwikkeld die gebruikers precies vertelt waar men moet zijn tijdens een stedentrip. Dit maakt elke bezoekervaring in een onbekende bestemming uniek en persoonlijk. Er wordt gebruik gemaakt van data gedreven destinatiemarketing. Op basis van de favoriete plekken van de gebruiker in eigen stad en informatie van andere gebruikers worden de beste persoonlijke adviezen gegeven voor de stad die wordt bezocht. In Tilburg is al een start gemaakt met een pilot In samenwerking met Citymarketing Tilburg

Gecombineerde financiering
Tijdens meerdere gesprekken is vanuit de BIM het idee ontstaan om de financiering van het Data/ICT startersfonds te combineren met een financiering van het Leisure Ontwikkel Fonds (LOF). Het LOF is opgericht om leningen te verstrekken aan ondernemers met een innovatief, kwalitatief en onderscheidend plan voor de Brabantse vrijetijdssector. Met startupbegeleiding en ondersteuning vanuit Midpoint Brabant en House of Leisure heeft Maps Untold via het Leisure Ontwikkel Fonds Brabant een lening toegekend gekregen. De verkregen financiering gaat Maps Untold helpen met het realiseren van groei, wat zal bijdragen aan de werkgelegenheid in ’s-Hertogenbosch.

Klik voor meer nieuwsberichten