Mark de JongHet MKB weet vaak nog niet hoe ze slim gebruik kan maken van data en hoe de toepassingen hiervan van meerwaarde kunnen zijn. Platform Driven by Data (DBD) brengt hier verandering in. In 2018 heeft de Bossche Investerings Maatschappij (BIM) in samenwerking met Rabobank ’s-Hertogenbosch e.o. en VNO-NCW Brabant Zeeland de handen ineen geslagen en het platform opgericht.

In bijna twee jaar tijd heeft DBD zichzelf op de kaart gezet bij het MKB in ’s-Hertogenbosch. Ze hebben vele ondernemers verder geholpen aan de hand van een online portal, persberichten, masterclasses en digitale werkplaatsen en nog veel meer. Mark de Jong is per 1 oktober 2019 aangesteld als projectmanager van Driven by Data en gaat het succes van het platform verder verbreden en uitbreiden.

Na afronding van zijn specialisatie Communicatiekunde aan de Universiteit Utrecht hielp Mark multinationals en publieke organisaties bij het optimaliseren en vernieuwen van hun informatieprocessen. De laatste jaren was hij vooral actief op het gebied van kennisvalorisatie; het toegankelijk maken van kennis. Maurice Horsten, directeur van de BIM: “Mark zijn brede ervaring in het verbinden van technische innovatie, wetenschap en praktijk komt goed van pas in zijn nieuwe rol als projectmanager voor DBD.  Met ruim 20 jaar ervaring in de databranche, is hij de juiste persoon om het platform verder te brengen.’’

De Jong is niet alleen werkzaam vanuit het hoofdkantoor van de BIM in De Gruyter Fabriek, maar is ook vaak in Grasso, Space for digital minds te vinden. De Jong: “Ik heb al diverse ondernemers en onderzoekers gesproken en ben onder de indruk van wat er de afgelopen periode door de partners van het Platform Driven by Data is gerealiseerd. Echt blij werd ik van het enthousiasme en de uitgesproken wil om samen te werken. In die geest wil ik graag samen met het bedrijfsleven en kennisinstellingen verder bouwen aan Platform.”

Klik voor meer nieuwsberichten