NV BIM samenwerkingspartner van SPARK

Vanaf dit jaar neemt NV BIM als samenwerkingspartner deel aan SPARK, innovatiecentrum voor de gebouwde omgeving, en stelt onder meer kennis en haar netwerk ter beschikking. Met de opening van de SPARK Makers Zone op het terrein van Grasso, medio 2019, is NV BIM niet alleen als samenwerkingspartner betrokken maar wordt SPARK tevens huurder op het Grasso terrein dat NV BIM namens de gemeente beheert.

Het makerslab is het startpunt voor ontwikkeling van een makersnetwerk. Onderdeel hiervan is een publiekstoegankelijke, innovatieve werkplaats op het Grasso terrein, in de Spoorzone van ’s-Hertogenbosch. Onderwijs, bedrijfsleven en andere geïnteresseerden werken hier samen aan innovatie en nieuwe digitale vaardigheden. Het lab krijgt werkplaatsen met hoogwaardige technische apparatuur zoals 3D printers, lasersnijders en robots, maar geeft ook ruimte voor innovatie van (oude) ambachten. Particulieren en bedrijven krijgen via een abonnement of een traject op maat toegang tot de Makerszone. In het lab vinden ook workshops en lezingen plaats.

Grasso, het monument met rijk verleden als machinefabriek, belooft met een duurzame transformatie tot een toekomstbestendig gebouw een mooie toekomst te krijgen als centrum van de ICT-community. In het naastgelegen kantoorgebouw Grenco is hier met de vestiging van diverse ICT bedrijven in 2018 een start gemaakt.

In de voormalige productiehallen van Grasso is het Boschveld Ambachtscentrum gevestigd, hier vind je ambachtelijke, kleinschalige bedrijven en ateliers.

Door de SPARK MakersZone te vestigen op het terrein van Grasso ontstaat een verbinding tussen enerzijds de initiatieven Grasso en Boschveld Ambachtcentrum op deze locatie en anderzijds onderwijsinstellingen en initiatieven als JADS, WeenerXL, AKV St. Joost elders in de stad. Nieuwe maaktechnologie, ICT en oud ambacht krijgen hiermee een duidelijke plek in de stad en bekrachtigen samen het aloude DNA  én de ambitie van ‘s-Hertogenbosch om datastad van Nederland te worden.

Klik voor meer nieuwsberichten