Reünie oud-medewerkers Grasso trekt bijzondere bezoekers

Zondag 27 januari vindt in Grasso een reünie plaats voor oud-medewerkers. Machinefabriek Grasso werd vooral bekend met machines voor de margarine-industrie en later met de productie van koelmachines en compressoren.

Tijdens deze middag wordt er gezamenlijk terug gekeken naar de rijke geschiedenis van het pand. Zo wordt met oude foto’s en documenten die de bezoekers meebrengen een herinneringsmuur gecreëerd. Er zijn verschillende korte presentaties en oud medewerkers kunnen tijdens de rondleiding een kijkje nemen op hun voormalige werkplek.  Daarnaast is er natuurlijk volop tijd voor het ophalen en delen van verhalen. 

Naar verwachting zijn er 160 oud-medewerkers aanwezig op deze bijzondere dag. Leeftijd of afstand speelt geen rol bij de wens om hierbij te kunnen zijn. De oudste aanwezige is 99 jaar oud en de er komt zelfs iemand helemaal vanuit Australië afgereisd om hierbij aanwezig te kunnen zijn! 

Naast een terugblik naar het verleden kijken we ook naar de toekomst van het Grasso pand als ICT-community. Community manager van Grasso Robert de Kleijn: ‘ Het neerzetten van Grasso als ICT-community sluit aan bij de ambitie van de stad ‘s-Hertogenbosch om de datastad van Nederland te worden. Een gethematiseerde locatie levert een grote meerwaarde op, daarmee hebben wij veel ervaring bij o.a. De GruyterFabriek en de Jamfabriek, beide communities van N.V. BIM. 

De reünie wordt georganiseerd door N.V. BIM in samenwerking met Erfgoed ‘s-Hertogenbosch, TV73 en de Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch.

Klik voor meer nieuwsberichten