• De BIM onderneemt
    voor ondernemers

VACATURE: Investment Manager Bosch Investeringsfonds (BIF)

22 februari 2018

DEZE VACATURE IS REEDS INGEVULD.

Wij zoeken per direct een ervaren Investment Manager voor het Bosch Investeringsfonds (32 tot 40 uur per week).

Bosch Investeringsfonds
Bosch Investeringsfonds (BIF) is een publiek-privaat fonds, gericht op veelbelovende en groeiende ondernemingen in ’s-Hertogenbosch en omgeving. BIF richt zich op ondernemers die naast financiering vooral behoefte hebben aan sparringpartners. Het team van private investeerders, tevens zeer succesvolle ondernemers, willen graag hun kennis, ervaring en netwerk inzetten om ondernemers verder te helpen. De focus van ons fonds ligt op AgriFood/Feed, Pharma/Health, Big Data/ICT en Clean-Tech.

Functie
Deze insteek maakt dat je als Investment Manager bij het BIF een buitengewoon veelzijdige en boeiende rol hebt. De focus ligt op directe investeringen in ondernemingen in de scale-up fase, management buy-ins & buy-outs en carve-outs. Het bijzondere van deze rol omvat een combinatie van diverse aspecten:

Publiek-Privaat Fonds: Je werkt direct samen met zes private investeerders die hun sporen hebben verdiend in het bedrijfsleven. Samen met de directeur van de NV BIM vormen zij het investeringscomité.
Betrokkenheid: Als Investment Manager ben je actief betrokken bij de participaties die je steeds samen met één van de private investeerders onder je hoede hebt.
Rol: De functie omvat het complete gamma van activiteiten in Investment Management van acquisitie tot en met exit, in samenwerking met de private investeerders. Je stuurt de inbreng van interne expertise juristen, accountants, consultants, etc. aan.
Scope: Je richt je als Investment Manager op participaties in scale-up’s in diverse sectoren in de regio
’s-Hertogenbosch.

Als Investment Manager ben je verantwoordelijk voor het acquireren, beheren, waarde creëren en vervreemden van participaties. De belangrijkste werkzaamheden zijn:

* het actief signaleren, benaderen en opbouwen van netwerken met relevante marktpartijen, investeerders, kennisinstellingen en andere organisaties ten behoeve van het participatieproces;
* het signaleren en in kaart brengen van kansrijke innovaties, (business) opportunities en risico’s;
* het uitvoeren en begeleiden van (markt) analyses, (bedrijfs)onderzoeken en due diligences
* het beoordelen van investeringsaanvragen door ondernemers alsook het zelf schrijven van investeringsvoorstellen en het toetsen / verdedigen van voorstellen voor het investering comité.
* het begeleiden en actief beheren van diverse deelnemingen;
* het voeren van onderhandelingen (met ondernemer, bestuurder, aandeelhouders), het anticiperen op (potentiële) conflicten en belangentegenstellingen;
* het zorgdragen voor winstgevende en/of op het juiste moment geïnitieerde en begeleide uitgevoerde exits (inclusief onderhandelingen en contracten met participatie en externe marktpartijen);

Profiel van de ideale kandidaat 
Vacature* Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur aantoonbaar met een afgeronde opleiding in een (bedrijfs-)economische of technische/kwantitatieve richting;
* Professional met minimaal 5 jaar relevante werkervaring, waarbij de relevantie kan bestaan uit ervaring met investment management, bedrijfsovernames/ corporate finance, private equity, of ervaring met deze zaken vanuit eigen ondernemerschap;
* Bij voorkeur ervaring met venture capital; begeleiden van ondernemingen in een groeifase;
* Ondernemersachtergrond of sterk gevoel voor ondernemerschap;
* Kennis van acquisitiemethodes en ervaring met dealmaking en dealstructuren;
* Ervaring met opwerken van een onderneming en het managen naar en van een exit;
* Kunnen managen van complexe investeringen; sterk risicobesef;
* Beschikt over een relevant netwerk.
* Wonend in regio ’s-Hertogenbosch.

Competenties van de ideale kandidaat

Bij de beoordeling van jouw kandidatuur letten we op de volgende competenties:
* Actieve marktbenadering
* Feeling met ondernemers
* Initiatief, daadkracht en tempo
* Goed cijfermatig inzicht; goede analytische vaardigheden
* Overtuigingskracht
* Teamspeler
* Goede onderhandelingsvaardigheden
* In staat tot adviseren/begeleiden ondernemers
* Plannen en organiseren, voortgangscontrole

Solliciteren
Ben jij de Investment Manager die wij zoeken? Mail dan uiterlijk 15 april jouw cv en motivatie naar Maurice Horsten (directeur N.V. BIM): mhorsten@nvbim.nl. Mocht je nog vragen hebben, bel dan naar Maurice: 073 – 690 42 42.

Meer nieuwsberichten