Meubelmakers, fotografen, architecten, kunstenaars en meer: het voormalige schoolgebouw ‘Jan’ aan de Jan Olieslagersstraat 3 leeft weer. Dit bedrijfsverzamelgebouw is sinds 1 september in beheer van NV BIM en in korte tijd vrijwel helemaal verhuurd.

Astrid Yntema, commercieel medewerker bij de BIM: ‘’de timing van de komst van JAN was perfect. We hebben snel kunnen schakelen met gemeente ‘s-Hertogenbosch en daardoor huisvesting kunnen bieden aan enkele huurders uit het door brand getroffen EKP-gebouw. Sindsdien zijn er veel geïnteresseerden een kijkje komen nemen en is de verhuur erg snel gegaan.”

Vanaf december neemt de democratische school ‘De Tijd en Ruimte’ de gehele vleugel aan het grote schoolplein in gebruik. De regio ‘s-Hertogenbosch krijgt er met ‘De Tijd en Ruimte’ nieuw onderwijsconcept bij. Deze innovatieve school biedt kinderen van 4 t/m 21 jaar een veilige en inspirerende omgeving, waar zij zich in alle vrijheid kunnen ontwikkelen tot wie zij zijn. Vanaf december start de school in JAN met kinderen in de basisschool leeftijd, het is de bedoeling dat in 2019 kinderen in de middelbare school leeftijd zich aansluiten. Met de intrek van de school, een bso, ateliers en kleine bedrijven is JAN voor 90% gevuld. De locatie beschikt nog over een unieke ruimte, namelijk een grote gymzaal. Deze is uitermate geschikt voor sportscholen. De gymzaal ligt op de eerste verdieping en beschikt over een eigen ingang, kleedruimtes en douches. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Astrid via: 06-13208628.

 

Klik voor meer nieuwsberichten