Robertjan Zonneveld benoemd tot commissaris van N.V. BIM

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van N.V Bossche Investerings Maatschappij (BIM) heeft de heer drs. ing. Robertjan Zonneveld per 10 oktober 2018 benoemd tot commissaris van N.V. BIM. Per diezelfde datum is de heer ir. Bert van Els als voorzitter is aangesteld. De heer ing. Peter van der Steen neemt na 10 jaar afscheid als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de BIM.

Zonneveld heeft de studies Weg en Waterbouw en Economie gevolgd, waarna hij 5 jaar bij KPMG als adviseur heeft gewerkt. Het verlangen om opgave ook daadwerkelijk te realiseren, heeft ertoe geleid dat hij een eigen bedrijf is gestart. Een bedrijf dat zich op zowel het private als publieke domein toelegt op strategische -, realisatie – en ontwikkel opgave. Door zijn behoefte om meer te ondernemen is hij met een compagnon aan de slag gegaan om Fatboy het afgelopen 12 jaar tot een succesvol bedrijf te maken. Ondertussen heeft hij zijn aandelen in Fatboy verkocht en focust hij zich op nieuwe initiatieven op het gebied van de verduurzaming van de voedselketen.

Zonneveld voelt zich sterk aangetrokken tot het strategisch ondernemerschap. Ondernemerschap om de wereld een beetje mooier en beter te maken. “Winst is niet langer omzet minus kosten, maar wat dan wel? Winst is de toegevoegde waarde die je levert aan je klant, netwerk en maatschappij. De consequenties hiervan zijn groot en vragen om heel andere businessmodellen. Ik voel me aangetrokken tot het ondernemerschap om dit te verwezenlijken en te ondersteunen om daarmee de wereld een stukje beter en mooier te maken.”, aldus Zonneveld.

Maurice Horsten, directeur van de BIM: ‘Wij zijn zeer verheugd met de benoeming van Robertjan Zonneveld. Zonneveld is met zijn jarenlange ervaring goed bekend met het bedrijfsleven, actuele ontwikkelingen en investeringen. Zijn kennis en ervaring zijn een goede aanvulling en zorgt voor een gebalanceerde samenstelling van de RvC. Peter van der Steen ben ik zeer dankbaar voor zijn langdurige inzet voor de BIM, waarbij ik hem sinds mijn aantreden als directeur als een gedegen toezichthouder en persoonlijke steunpilaar heb leren kennen.”

De Raad van Commissarissen van N.V. BIM bestaat per oktober 2018 uit vier leden; de heer ir. L.J.T. (Bert) van der Els (voorzitter), de heer S.T. (Sjoerd) van het Erve Msc, de heer L.J. (Leo) Nelis RA en drs. ing. R. (Robertjan) Zonneveld.

Klik voor meer nieuwsberichten